Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Anohtes agapes... Pix- lax...


Το νόημα της πραγματικής αγάπης
Πραγματική αγάπη για μένα σημαίνει να δίνεις χωρίς να περιμένεις οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Σημαίνει να θυσιάζεσαι για τον άλλο, να δίνεις με όλη σου την καρδιά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, μια καλή κουβέντα, ένα καλημέρα και όλα αυτά θα εκτιμηθούν. Kαι αν πάλι δεν εκτιμηθούν από τους άλλους εγώ θα γνωρίζω ότι τα έκανα όχι απλώς για να ικανοποιήσω τον εαυτό μου αλλά για να ικανοποιήσω τους άλλους.

Στην περίπτωση μιας σχέσης ( δέσμευσης) ισχύουν όλα τα πιο πάνω, και επιπρόσθετα να δίνεις την ψυχή και το σώμα σου στον/στην σύντροφο σου. Να του/της δίνεις στήριγμα και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές.

Κάποτε όμως σκέφτομαι αν κάποιος/α αγαπά τον/την σύντροφο βάση των ποιο πάνω αρχών για μήνες, χρόνια και ο/η σύντροφος δεν ανταποκρίνεται ( και αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά) αξίζει να συνεχίζει κάποιος να αγαπά ? Και αν δεν αγαπά σημαίνει ότι δεν ισχύουν οι ποιο πάνω αρχές.

Ο άνθρωπος είναι μόνος του και πάντοτε θα είναι. Είμαστε αυτόνομα άτομα μέσα σε ένα αχανή κόσμο και αυτό σημαίνει ότι πάντοτε θα προστατεύομε και θα νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας και μετά για τους άλλους.

Σπανιότατα γίνονται θυσίες για τον άλλο όμως γίνονται στον βωμό της υπερβολικής αγάπης.

Η μήπως

Ανόητες αγάπες ανόητα φιλιά
λόγια, λόγια, λόγια
λόγια ψεύτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου